STALL TOLBODA

DRIVS AV LENA MALMSTRÖM

Jag är utbildad djurvårdare och arbetar även sedan flera år som instruktör och hästskötare på naturbruksgymnasium (Uppsala Yrkesgymnasium Jälla).

Har tidigare arbetat på flera stuterier med både avel och utbildning av unghästar; från fölvisningar till avelschampionat och tävling.

Egna tävlingsmeriter upp till MSV i hoppning, dressyr och fälttävlan på hästar jag utbildat från grunden.

Är instruktör i Centrerad Ridning och har haft ridlektioner sedan tidigt 1990-tal. Tolboda har jag drivit aktivt sedan 2001.

RIDLEKTIONER

FRÅN NYBÖRJARE TILL ERFARNA RYTTARE

Jag utgår från ryttarens inverkan på hästen.

En ryttare i mental och fysisk balans ger ett harmoniskt ekipage.

Tänk hur de bästa golfspelarna ständigt nöter på sin swing; likadant ser jag till de små detaljerna som ger en bättre helhet!

Utan en stabil grund faller byggnaden…

PS! Ni vet väl att ridning numer går under friskvård. Välkommen att utnyttja det hos oss på Tolboda – vi är även anslutna till ePassi. Du kan också boka 10 lektioner i förskott (se här.)

VIKTIG INFORMATION:

Du som rider på Tolboda ska ha en gällande olycksfallsförsäkring som gäller på fritiden. Normalt så gäller inte olycksfallsförsäkringen som grundskolan tillhandahåller på fritiden, utan bara till och från skolan. Är du med i en ridklubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet har du olycksfallsförsäkring. Genom att boka ridning hos oss på Tolboda intygar du som bokar att du har en gällande olycksfallsförsäkring.

  • Privatlektioner hemma hos dig på din häst eller här på mina hästar. Även mindre grupp.

  • Helgkurser.

HÄSTARNA

GODA RESULTAT MED FINA HÄSTAR

Förutom Sam’s Maverick är det Catalina TL som är mina trygga och glada lektionshästar. Lika snälla med yngre barn eller rena nybörjare, lika mycket energi finns till den mer erfarne ryttaren.

“När hästarna frustar då blir jag så glad för då vet jag att de trivs med mig på ryggen. När sedan traven och galoppen är måttlig då vet jag att min balans är bra. Om jag bara är tydlig och riktig då får jag bra svar. En häst vill ju bara göra sitt bästa. Det är min sak att se till att det blir så.” Så sade en av mina stamkunder.

Bra hästar ger bra resultat. Kombinerat med en duktig ridlärare blir det ännu bättre.

Tolboda - Lena Malmström

VI ÄR ANSLUTNA TILL

epassi - Tolboda